barang hantaran yg jarang-jarang kita lihat

Sepanjang lebih lapan tahun terima tempahan hantaran, ada beberapa kali shaja terima barang-barang yg agak pelik dan jarang-jarang diletakkan sebagai hadiah atas dulang hantaran. Selalunya bila 1st time client mention about it…kening akan mula berkerut and hoping for some explanation….dlm hati… biar betul dikkk!!! . Bila dtg masa tgk barangnya pulak…otak mula berpinau pikar..ermmmmmm….camana ler nak gubah menda alah nie…mana bleh letak lam kotakkkk gitu2 jer !…tapi dah kerja kita kan..so nak taknak kena relex dan inform client ” takpelah dik…tgklah nanti akak pikir-pikirkan “. :D..so….mari lihat antara brg2 yg dlm kategori pelik tapi betul…:D …

stetoskop..:D .( so far 2 clients brought me this item…so kepada yg tunang bakal2 doc..bleh masuk item nie dlm list…:D..i likeeee )

brg yg diatas tu tak pelik….its a coach bag..tapi kalau tgk betol2…actually ada mangkuk bulat di bawah bag…and later we actually put goldfish inside the bowl!..not just for 1 tray…tapi for all 7 tray…:D…kiranya dulangnya adalah mangkuk si ikan emas….menarik??? hehehehe..

Please take note…ranting tu asalnya sgtlah besar…nearly our size tingginya..Masa shaja dpt ranting putih nie..melihatkan besarnya ranting tu pun buatkan shaja panik…tersenyum client…katanya dia dpt idea nie dari salah sebuah kedai dan bila ditanya tuan kedai bahannya…diberinya sebesar2 ranting yg belum dipotong2… lama gak merenung ranting putih nie…mencari idea nak pendekkan dia supaya sesuai nak letak atas dulang….tapi alhamdulillah…jadi gak pokok bunga rampai nie … dan client happy…so oklah kan..:D..

dan last but not least…

robooooootttttttttttttttttt……:D…..comelkan robot nie…hehehehehe…. jgn main2… harga robot camnie bukan murah ok….bleh beli bag coach dgn nilai yg sama. 😀 . Katanya bakal hubby collector robot2 nie…so nak bagi brg yg dia betol2 appreciate…robot pun robotlah. hehehehe….tapi oklah kan…cantik per…:D.

So rasanya itu je dulu bleh share hari nie….kalau ada yg lain nanti kita update lagi…see yaaaaaaaaa !

Shaja

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+Share

Connecting the dots in life

“You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something — your gut, destiny, life, karma, whatever. This approach has never let me down, and it has made all the difference in my life.”

Steve Jobs.

Connect the dots…sound not so hard to do…but you need to figure out the dotsss…then you can connect it. How to do that ? and when you should do that ????

Dalam dunia perniagaan… kita sentiasa terfikir betul ke tindakan ni ? Is it the right thing to do…will I get something good in return.

Tapi apa2 pun…kita kena beranikan diri untuk buat apa saja… dan mengambil setiap risiko yg ada. Dan mungkin org di sekeliling kita tak akan faham tindakan dan keputusan yg kita buat…kerana pengalaman akan memberi kita satu kelebihan. Cari pengalamn..dgn memberanikan diri membuat sesuatu keputusan/tindakan. Pengalaman yg macamana…pengalaman turun naik, jatuh bangun…dan susah payah untuk dptkan sesuatu..itu yg membuatkan kita mempunyai kelebihan melihat sesuatu dgn sgt berbeza berbanding org lain.

Sejak dari zaman sekolah… saya sgt suka melihat majalah berkaitan bunga… dan seni2 kreatif dan memahami cara mengolah warna dlm setiap hasil seni/kraf. Mungkin pd waktu itu semua itu satu pembaziran..masa dan wang… . Dan masa itu jika ditanya kenapa saya sanggup mehabiskan masa berjam2 melihat satu demi satu helai mukasurat hasil2 kerja di majalah/ buku..( nak beli tak mampu..so mmg selalu ke MPH buat muka tebal duduk di sana membaca sampai ptg ). Namun skrg saya rasa helaian2 majalah itu adalah ” my dots in life “.. and now it helps me to connect a lot of other dots and make me a better person.Alhamdulillah…

“Follow your heart … develop the skills in you… doing something that you love so much might give you the best satisfaction in life..”

Shaja

1 2 3